Under det mörka vinterhalvåret är det få gånger man är sugen på att tvätta sin bil. Det räcker med att man kör några hundra meter så är den smutsig igen. Men det är lika viktigt att man tar hand om sin bil på vintern som på sommaren. Därför bör man vårda den och tvätta den oavsett månad på året och oavsett väderlek.

Välj rätt produkt!

Det viktigaste att tänka på när du ska ta hand om din bil är att alla de produkter du använder ska vara avsedda för just bilar. Om du vet att produkterna är gjorda för bilar så kan du också vara säker på att det inte är för svaga eller för starka ämnen i produkten. För svaga ämnen gör att resultatet inte blir bra nog, men för starka ämnen kan skada din bil avsevärt. Du vill inte att lacken på din bil ska bli full av fläckar. Det finns dock fortfarande otroligt många alternativ av produkter att välja på. Välj aldrig de billigaste alternativen, de är sällan bra nog. Välj heller inte de dyraste, de är sällan tillräckligt bra för att vara värda sitt pris. Är du gammal bilägare så har du säkerligen dina favoriter när det kommer till produkter till bilen, men är du en ny bilägare så kanske du behöver lite tips och råd. Fråga i affärerna, fråga människor i din närhet med erfarenhet och testa dig fram. Du kommer snart att hitta dina favoriter också.

Gör det själv!

Ett sista tips till dig som inte har möjlighet att tvätta bilen hemma: gör det i en ”gör det själv-hall”. Det är alldeles utmärkt. Där finns allting du behöver för att ta hand om din bil på ett ypperligt vis. Då kan du också vara spontan i din bilvård. Känner du att du kanske behöver tvätta din bil så är det bara att köra upp till en ”gör det själv-hall” och börja tvätta.