Att renovera Skrogsvrak har blivit en sport.

Läste bland annat en intressant artikel i LT. Den handlar om Lennart Nilsson från Östersund som gillar att restaurera skogsvrak, det vill säga gamla bilar som har blivit dumpade i skogen för att rosta sönder.
Han berättar om en Chevrolet som stått i skogen i 25 år. Priset var 800 kr och efter en mödosam renovering ligger nu värdet ca 200.000 kr.

PÅ SVT läste jag om Folke Hemmingsson i Storhögen som skulle sälja av en stor del av sin bil samling. Bland Jaguarer och T-fordar var det dock ett rostig skal från en Hanomag Sturm som drog åt sig entusiasternas intresse. Det handlade om en Hanomag Sturm som var specialbeställd som 4-dörrars, vilket gjorde den unik, möjligen den enda existerande i sitt slag. Om man vill kalla den existerande, då det faktisk bara var ett rostigt skal.

Det finns många som gillar att renovera bilar, men är utgångläget en helt genomrostad bil som blivit stående i skogen, då är det verkligen en utmaning.

Så varför anstränger man sig så mycket för att renovera en bil som det nästan inte finns något kvar av? Svaret är enkelt. Vill man ha något riktigt unikt så är det värt svetten och timmarna i verkstaden.

Så hur ska du göra om du nu hittar en rostig bil i skogen och genast känner för att renovera den. Ta det lite lugnt.

Tänk på följande:

 • Även om det inte ser ut så kan det faktiskt vara någon som fortfarande äger bilen. Kontakta i första hand markägaren. Om markägaren inte själv äger bilen och det kan betraktas som en skrotbil (”fordonsvrak”) behöver bilens ägare inte underrättas innan bilen flyttas. Tänk dock på att Ett fordonsvrak är ett fordon som med hänsyn till sitt skick, hur länge det har stått på samma plats eller andra omständigheter måste anses övergivet och som uppenbarligen har ringa eller inget värde.
 • Sedan är det dags att tänka på om det är värt all möda att renovera ett vrak. Det kommer ta tid, det kommer kosta massor av pengar.
 • Vad är ditt syfte med att renovera bilen. Är det pengar, eller bara ett tidsfördriv? Är det ett tidsfördriv välj då istället en fräschare bil.
 • Är bilen i sig värd att renovera? Är den tillräckligt unik för att den efter slutförd renovering kan inbringa mer än den har kostat att renovera?
 • Är du en mekare av rang? Endast med en stor portion tur och rejält med pengar på fickan kan du hitta begagnade bildelar från originaltillverkaren. Men troligen inte. Du kommer att få modifiera och tillverka de flesta delarna på egen hand.
 • Kan du plåtslageri? Här handlar det inte om att laga rosthål, här handlar det om att bygga en ny bil. Se mer ditt vrak som en mall på hur bilen en gång sett ut.

Om du ändå står fast och verkligen vill renovera ett skogsvrak så finns det många du kan grupper på webben du rådfråga. Att renovera skogsvrak är tydlig en ny trend.

 

Previous

Bilinredning – Ett sätt att lösa din frakt

Next

Nya trenden – för servicebil och transportbil!

7 Comments

 1. I look after a vape shop web directory and we have had a posting from a vape store in the United States that likewise offers for sale CBD product lines. A Calendar month later, PayPal has contacted use to claim that our account has been limited and have requested us to get rid of PayPal as a payment method from our vape shop submission site. We do not offer CBD goods such as CBD oil. We solely provide web marketing professional services to CBD firms. I have looked into Holland & Barrett– the UK’s Well known Wellness Merchant and if you take a close peek, you will witness that they offer for sale a comparatively comprehensive variety of CBD goods, particularly CBD oil and they also happen to accept PayPal as a payment method. It appears that PayPal is administering double standards to many different companies. As a result of this constraint, I can no longer accept PayPal on my CBD-related site. This has restrained my payment choices and currently, I am intensely dependent on Cryptocurrency payments and direct bank transfers. I have spoken with a solicitor from a Magic Circle law practice in London and they explained that what PayPal is undertaking is totally illegal and inequitable as it should be applying a consistent criterion to all firms. I am yet to check with another attorney from a US law office in London to see what PayPal’s legal position is in the USA. In the meantime, I would be extremely appreciative if anyone here at targetdomain could provide me with substitute payment processors/merchants that deal with CBD firms.

 2. By way of introduction, I am Mark Schaefer, and I represent Nutritional Products International. We serve both international and domestic manufacturers who are seeking to gain more distribution within the United States. Your brand recently caught my attention, so I am contacting you today to discuss the possibility of expanding your national distribution reach.We provide expertise in all areas of distribution, and our offerings include the following: Turnkey/One-stop solution, Active accounts with major U.S. distributors and retailers, Our executive team held executive positions with Walmart and Amazon, Our proven sales force has public relations, branding, and marketing all under one roof, We focus on both new and existing product lines, Warehousing and logistics. Our company has a proven history of initiating accounts and placing orders with major distribution outlets. Our history allows us to have intimate and unique relationships with key buyers across the United States, thus giving your brand a fast track to market in a professional manner. Please contact me directly so that we can discuss your brand further. Kind Regards, Mark Schaefer, marks@nutricompany.com, VP of Business Development, Nutritional Products International, 101 Plaza Real S, Ste #224, Boca Raton, FL 33432, Office: 561-544-0719

 3. By way of introduction, I am Mark Schaefer, and I represent Nutritional Products International. We serve both international and domestic manufacturers who are seeking to gain more distribution within the United States. Your brand recently caught my attention, so I am contacting you today to discuss the possibility of expanding your national distribution reach.We provide expertise in all areas of distribution, and our offerings include the following: Turnkey/One-stop solution, Active accounts with major U.S. distributors and retailers, Our executive team held executive positions with Walmart and Amazon, Our proven sales force has public relations, branding, and marketing all under one roof, We focus on both new and existing product lines, Warehousing and logistics. Our company has a proven history of initiating accounts and placing orders with major distribution outlets. Our history allows us to have intimate and unique relationships with key buyers across the United States, thus giving your brand a fast track to market in a professional manner. Please contact me directly so that we can discuss your brand further. Kind Regards, Mark Schaefer, marks@nutricompany.com, VP of Business Development, Nutritional Products International, 101 Plaza Real S, Ste #224, Boca Raton, FL 33432, Office: 561-544-0719

 4. Can someone recommend Sexy Clothing? Cheers xox

 5. Can someone recommend Boxers and Shorts? Cheers xox

 6. I manage a vape shop website directory and we have had a listing from a vape store in the USA that likewise advertises CBD product lines. A Calendar month afterwards, PayPal has written to use to claim that our account has been limited and have requested us to take away PayPal as a payment method from our vape shop web directory. We do not offer CBD goods like CBD oil. We merely provide online marketing solutions to CBD companies. I have looked into Holland & Barrett– the UK’s Reputable Health and wellness Store and if you take a good look, you will see that they promote a pretty substantial variety of CBD goods, primarily CBD oil and they also happen to take PayPal as a payment method. It appears that PayPal is employing contradictory standards to different firms. Due to this stipulation, I can no longer accept PayPal on my CBD-related online site. This has restricted my payment choices and now, I am intensely dependent on Cryptocurrency payments and straightforward bank transfers. I have talked with a lawyer from a Magic Circle law office in London and they said that what PayPal is undertaking is completely unlawful and inequitable as it ought to be applying a systematic benchmark to all firms. I am yet to seek advice from a different legal representative from a US law practice in London to see what PayPal’s legal position is in the United States. Meanwhile, I would be extremely appreciative if anybody here at targetdomain could provide me with alternative payment processors/merchants that work with CBD companies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén